Indíts saját webshopot befektetés nélkül

Ez nem csak egy kattintásvadász cím, tényleg azt fogom megmutatni, hogyan tud bárki díjmentesen, alacsony kockázattal saját webshopot indítani, saját termékekkel.

Erre nem más, mint a Print On Demand ad lehetőséget..

MI AZ A PRINT ON DEMAND?

Legyen saját márkád, árulj saját termékeket, gyártás, készletezés és szállítás nélkül.

Tehát a print on demand lényege az, hogy készítesz egy egyedi tervet, - legyen az egy szöveg vagy grafika - amit a POD gyártó rányomtat egy termékre, ami lehet egy póló, bögre, vászontáska, sapka, matrica vagy bármi más. .

Az üzleti modell varázsa, hogy csak akkor gyártják le a terméked, amikor valaki megrendeli. Emiatt nem szükséges árukészletbe fektetni, drága nyomtatókat, gépeket vásárolni, de sok esetben még webshopot sem kell építened. Így kockázat nélkül próbálhatod ki magad vállalkozóként.

Nincs raktárkészlet, nincsenek hatalmas beruházások, csak egy jó ötlet, online jelenlét és kitartó munka kell hozzá.

A vállalkozás indítás sokak számára vonzó, de a kezdő vállalkozók számára az anyagi korlátok gyakran akadályt jelenthetnek. Szerencsére a print on demand üzleti modell egy szuper lehetőséget kínál arra, hogy saját webshopot indítsunk, minimális befektetéssel és alacsony kockázattal.

Ha kreatív vagy és érdekelnek a digitális vállalkozások, akkor neked is jó választás lehet a POD. Egy POD shop lehetővé teszi vállalkozások, kreatív alkotók vagy tartalomgyártók számára, hogy saját termékeket hozzanak létre vagy bővítsék a meglévő palettájukat.

Megmutatom, hogyan tudsz belevágni teljesen ingyen és hogyan építhetsz egyetlen laptoppal sikeres online vállalkozást.

0, Niche meghatározása

A mindent meghatározó lépés lesz a megfelelő niche kiválasztása. Gondold át, milyen téma érdekel, mi az, amivel szívesen foglalkoznál a nap nagy részében? Vizsgáld meg a piacot, trendeket és határozd meg, kinek fogsz eladni. Ez az alapja a vállalkozásodnak, termékeidnek és a kommunikációdnak is.

1, Válassz gyártót

Miután meghatároztuk a réspiacod, hogy kinek fogsz eladni, jöhet a következő lépés. Válassz egy megbízható print on demand szolgáltatót, aki minden igényednek megfelel. Ne felejtsd el letesztelni, mert az adott cég fog téged mindenben támogatni és képviselni is a vásárlóid felé. Ha te sem vagy elégedett a munkájukkal, a vevőid sem lesznek.

Ha külföldi piacra kacsintgatsz, akkor számtalan lehetőséged van: Printify, Redbubble vagy Spring

Amennyiben magyarországi print on demand gyártót keresel, akkor az I Love Póló jó választás lesz:

Ingyenes használat Elérhető, magyar ügyfélszolgálat Egyszerű termékfeltöltés Automatikus gyártás Legnagyobb magyar print on demand közösség Folyamatos támogatás, oktatások

Ezek a valódi print on demand platformok lehetővé teszik számodra, hogy feltöltsd saját tervezésű grafikáidat, és ők gondoskodnak a termékek gyártásáról és szállításáról, amikor megrendelés érkezik a vásárlóidtól. Vannak fizetős oldalak is, de például az ILP ingyenes. Később is ráérsz saját domaines webshopot építeni, amikor már validáltad az ötleted, közösséget építettél és van forgalmad. Ha most kezded, akkor erre nem lesz szükséged.

Tehát megvan a webshopod, és még egy forintot sem költöttél.

2, Tervezd meg, mit fogsz eladni

Mit szólnál, ha valaki a te pólódat viselné az utcán?

Ez nem is olyan elképzelhetetlen, szóval tervezzük is meg a termékeidet! Vedd elő a kreativitásodat, és gondolj bele: mit viselne szívesen a célközönséged? Mivel tud azonosulni? Nem kell profi grafikusnak lenned, gyakran elég egy szöveg vagy egy egyszerű grafika is. A termék sikeressége legtöbbször azon múlik, hogy hogy mennyire ismered azokat, akiknek szánod a termékeidet. Ehhez egy grafikai programra van szükséged, mint a Canva vagy a Photopea, amiket ingyenesen is tudsz használni.

3, POD shop létrehozása

A következő lépés, hogy létrehozunk egy online boltot, ahova feltöltöd a kész grafikákat és ahol értékesíthetjük a print on demand termékeinket.

Két út van: magad építed fel a webshopodat (pl. WooCommerce, Shopify segítségével) és kapcsolod össze a print on demand gyártóval. Ezek nem ingyenesek, bár van próbaverzió, de kezdőként nem feltétlenül szükséges azonnal weboldalt üzemeltetni és költeni rá.

A másik lehetőség, hogy a POD szolgáltató által biztosított felületen árulod a termékeidet.

Az I Love Póló például biztosít neked egy teljesen ingyenes, saját felületet, amit könnyen személyre szabhatsz és ezen belül kategóriákba sorolhatod a termékeidet. Így az elején nem kell plusz pénzt és időt tenned webshop építésbe.

Szóval ha az utóbbi opciót választottad, akkor még mindig nulla forintot költöttünk.

4, Terelj forgalmat a shopodba

Mit ér az eddig befektetett munkád, ha nem jut el a megfelelő emberekhez? A boltod létrehozása után fejest ugorhatsz az online marketingbe. Annak ellenére, hogy sok platformon már csak hirdetéssel érhetsz el tömegeket, még bőven van olyan lehetőség, amit ingyenesen ki tudsz használni, csak a kreativitásodra van szükség.

5, Tesztelj és tanulj

Ne félj kísérletezni és tesztelni különböző réspiacokkal, kollekciókkal. A legjobb, hogy itt nincs kockázat. Tesztelj sokat és tanulj az eredményekből. Ja, és ne felejtsd el folyamatosan fejleszteni magad.

Valójában a print on demand is egy online vállalkozás, ami egy jó belépési pont azoknak, akik minimális költséggel és alacsony kockázattal szeretnék kipróbálni magukat vállalkozóként.

Ha érdekel a digitális vállalkozások világal, akkor vágj bele még ma!

CSATLAKOZZ MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB POD KÖZÖSSÉGÉHEZ IDE KATTINTVA.

A SZERZŐRŐL:

Hudák Tibor, a print on demand modell szakértője, franchise hálózatépítő, az I Love Póló POD platform alapítója. A Vállalkozó Atlasz és az Úristen, POD-ozom! könyv szerzője. 2015-ben indította az I Love Póló vállalkozását, amelyből később egyedi pólónyomtató franchise hálózatot épített, majd elindította azt a POD platformot, amit társaival a külföldi ismert platformok versenytársának szánnak Közép-Európában.

Tudj meg többet a Print On Demandről!

Print On Demand shop létrehozása lépésről-lépésre

Print On Demand: Legyen saját márkád és árulj saját termékeket, gyártás nélkül

Úristen, Podozom! - Az első magyar POD könyv

A legnagyobb MAGYAR POD KÖZÖSSÉGET itt találod

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0