Print On Demand vállalkozás indítása lépésről lépésre

ILP POD bolt nyitás

Print on demand: legyen saját márkád és árulj saját termékeket gyártás nélkül. 

Az I Love Póló Print On Demand platformjával pár perc alatt saját boltod lehet és a jutalékodat te határozod meg. A százalékos jutalék a múlté, nálunk igazi online vállalkozó lehetsz. 

Mi az a Print On Demand?

A print on demand egy olyan üzleti modell, amely lehetővé teszi az igény szerinti termékgyártást. Tehát akkor kerül legyártásra a terméked, amikor rendelés érkezik rá. Ezért nem szükséges raktárkészletet tárolnod és befektetned drága eszközökbe. Az egyedi nyomtatható termékeink közül bármelyiket értékesítheted anélkül, hogy akár egyetlen darabot is meg kéne vásárolnod belőle.

Az ILP POD lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáld magad online vállalkozóként és felmérd a képességeidet. Így szinte nulla befektetéssel és kockázat nélkül indíthatsz saját webshopot, saját termékekkel.

Az I Love Póló az ország legnagyobb egyedi pólónyomtatással foglalkozó franchise hálózata, fizikai üzletekkel. Így a vásárlóidat sok esetben személyesen is ki tudjuk szolgálni, nyomtatás előtt meg tudják nézni a termék méretét, anyagát.

Már több, mint 800 márka árulja nálunk a termékeit. Regisztrálj te is és próbáld ki. Kezdhetjük? 

Regisztráció

Kattints a bal felső sarokban található Regisztráció gombra és válaszd a ‘Designerként regisztrálok’ lehetőséget. Felhasználónév, az email címed és egy jelszó megadása után már létre is jött a saját ILP POD fiókod. A megadott email címre küldünk egy levelet, amiben aktiválhatod a profilodat.

 

Profil kitöltése

A működéshez és a szerződéskötéshez szükséges adatokat a ‘Profilod’ menüpontban adhatod meg. Értelemszerűen töltsd ki az adataidat. Vállalkozás esetében add meg az adószámodat. Magánszemélyként is van lehetőség regisztrálni és mintákat árulni az ILP POD felületén.

Szerződéskötés menete

Minden partnerünkkel (designerrel) szerződést kötünk. A szerződést a ‘Profilod’ menüpontban találod. Az adatok kitöltése után pipáld be az ÁSZF elfogadó boxot, majd kattints a ‘Mentés és szerződés megtekintése’ gombra. Automatikusan elkészült a kitöltött szerződés, ezt kérlek olvasd át. Elfogadáshoz pipáld be az ‘Elfogadom’ dobozt és kattints a ‘Mentés és szerződés küldése’ gombra. Ilyen egyszerű :)

Nincs vállalkozásod? Így tudod működtetni az üzleted.

Magánszemélyként is van lehetőséged megbízásos szerződéssel működtetni az üzletedet. Ebben az esetben megbízási szerződést kötünk veled és intézzük az adózással kapcsolatos teendőket. Te már csak a leadózott összeget fogod megkapni.

ILP POD bolt létrehozása

Az ILP shoptól teljesen független webshop felületet adunk neked, amit pár kattintással, manuálisan tudsz létrehozni.

Nálunk lehetőséged van egy fiókkal akár három üzletet is nyitni. Ez azért hasznos, mert így élesen el tudod különíteni a különböző témában készített termékeidet, de az adminisztrációt egy fiókból tudod kezelni. Ha eltérő grafikákkal, célcsoportokkal, márkákkal kísérleteznél, akkor van erre lehetőséged.

A ‘Profilod’ menüpontra kattintva, a bal oldali menü oszlopban a ‘Boltjaim’ alatti ‘+ Új bolt’-ra kattintva létrehozhatod az első POD shopod.

Bolt neve: Érdemes rövid, könnyen megjegyezhető márkanevet kitalálnod. Ebben a mezőben megadott név jelenik majd meg a pod boltod hivatkozásaként is.

Példa bolt neve: Első POD shopom

Információs szöveg: Adj meg egy nyilvános bemutatkozást, szlogent, vagy írd le, hogy milyen stílusú, témájú termékekkel foglalkozol. A szöveg a shopodban a profilképed alatt fog megjelenni.

Facebook pixel: Kösd össze a shopodat és a Facebook hirdetéskezelődet és máris kapod az adatokat. Így sikeresebb hirdetéseket futtathatsz és több információt kapsz látogatóidról.

Tölthetsz fel saját profilképet, borítóképet is.

Minden adat, kép a későbbiekben módosítható a ‘Bolt beállításai’ menüpontban.

Ha kész, nyomd meg a Mentés gombot, és nézzük is tovább.

A ‘Boltjaim’ fül alatt megjelent a kész üzleted neve. A boltod nevével pedig létrejött annak oldala, saját logóval, borítóképpel. Az ott látható hivatkozásra kattintva megnézheted, mit látnak majd a leendő vásárlóid. Itt jelennek majd meg a feltöltött, jóváhagyott mintáid is.

Minták, grafikák feltöltése

Ha már rendelkezel kész mintával, akkor nincs más hátra, mint feltölteni. Kattints a ‘Minta feltöltése’ gombra és vágjunk bele. Tölts fel egyszerre akár 15 mintát és spórolj időt vele! A tömeges mintafeltöltővel nem muszáj egyesével feltöltened a termékeidet, így gyorsabban haladhatsz a termékek elkészítésével. Feltöltés után sorban látod majd a mintákat, a jobb sarkában pedig egy sárga homokóra jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy még nem állítottad aktívra a mintákat.

+ Tipp: Az “Összes” dobozt bepipálva, csoportos szerkesztéssel egyszerűen aktiválhatod őket és az árakat is könnyen megadhatod. Itt válaszd ki, hogy milyen termékeken szeretnéd értékesíteni őket. A homokóra alatti fogaskerék ikonra kattintva szerkesztheted a minta adatait.

A következő mezőket kell majd kitöltened: 

1, Minta neve: olyan nevet adj a mintádnak, ami jól kereshető, pontosan leírja, mit ábrázol. Ha szöveges minta, akkor a szöveget (vagy egy részét) írd be ide.

2, ILP Termékkategória: válaszd ki, melyik ILP shopon belüli kategóriába jelenjen meg a terméked. 

3, Saját bolt termékkategória: Hozz létre saját bolt kategóriát, csak így fog megjelenni a saját boltodban a termék.

4, Címkék: Adj meg minden releváns kulcsszót, ami a mintádhoz kapcsolódik. 

5, Leírás: Írd le, kinek készítetted az adott grafikát és miért lenne érdemes megvásárolnia. 

6, Minta színe: világos vagy sötét termékre tervezted?

7, Státusz: Állítsd aktívra a mintádat, csak így fogjuk ellenőrizni és jóváhagyni.

8, Átszerkeszthető (Igen/Nem)

Lejjebb görgetve látod a termékeket, amiken megjelennek a feltöltött mintáid.

Nem szeretnél pólókat eladni, csak bögréket? Erre is van lehetőséged, hiszen a feltöltött mintád beállításainál te határozhatod meg, hogy milyen termékeken szeretnéd értékesíteni őket. Csak pipáld be a kiválasztott ajándéktárgyakat és kattints a mentés gombra. Különböző fazonú és színű pólók, pulóverek, felsők vannak jelenleg a kínálatban, illetve bögre, tornazsák, vászontáska és baba body.

+ Infó: Az összes színt ezen a felületen még nem fogod látni. Ha elérhető lesz a terméked, akkor a nyilvános shopodon belül megnézheted a színválasztékot.

+ A minták termékeken való elhelyezése automatikus, egyelőre nincs olyan funkció, amivel te tudod elhelyezni az adott pólón. A belső feületen látható elhelyezkedést ne vedd figyelembe, mert ezt csak te látod. A saját felületeden és a nyilvános boltodban teljesen máshogy jelennek meg.

Ellenőrzés: A feltöltött mintáid ellenőrzését akkor kezdjük el, ha minden adat ki van töltve, beáraztad, és aktív a grafikád. Ha ezeket elvégezted és minőségileg is rendben van a mintád, általában 4-5 munkanapon belül jóváhagyjuk és elérhető lesz a shopodban.

Kerüld el a mintád elutasítását!

A kép feltöltése előtt ellenőrizd a tulajdonságait. (Képméret, formátum, felbontás)

A feltöltött kép szélessége legalább 3000 pixel legyen!

Engedélyezett formátum: .JPEG vagy .PNG
Maximális fájlméret: 5 MB
Minimum felbontás: 72 DPI

A leggyakoribb hibákat ellenőrizd feltöltés előtt:

1, A fájl pixelsűrűsége alacsony, 25-30 cm-es méretben már erősen pixeles a széle, így nem felel meg pólóra való nyomtatásra.

2, A nyomat olyan elemeket tartalmaz, ami a nyomtatás során nem lesz esztétikus. Pl.: elmosódott széleket, pixeles elemeket.

Nagyítsd ki bármilyen képnézegetőben a grafikát 100%-ban, és ha homályos, elmosott, pixeles részeket találsz, javítsd ki.

3, A design túl nagy üres felületet tartalmaz - PNG

4, Túl nagy pixel méretek, amit már nem tud kezelni a szerver (maximum 5000 px széles/magas képet tölts fel)

5, A kép mérete kicsi ahhoz, hogy pólóra nyomjuk. Ehhez legalább 3000 px széles/magas méretű grafikára van szükségünk.

+ Funkciók:

Saját termékkategóriát hozhatsz létre a webshopodban. A termékeidet olyan kategóriába rakod és rendezed, amilyenbe csak szeretnéd. A saját shopodban saját kategóriákat hozhatsz létre, így akár önálló kollekciókba is rendezheted a termékeidet.

Saját árazás lehetősége. Az árazást rád bízzuk. Határozd meg te, hogy mennyit szeretnél keresni egy terméken. Tőlünk megkapod az adott termék gyártási árát, az eladási ár rajtad múlik. Minél nagyobb és ismertebb márkát építesz, annál magasabb áron tudod őket eladni.

Facebook shop: A Facebook pixeled megadásával lehetőséged van arra, hogy a termékeid a feltöltés után a Facebook vagy Instagram shopodban is megjelenjen. Így a közösségioldalakon egyszerűbben tudsz hivatkozni a termékeidre és a hirdetéseidnél is hasznosak lesznek.

Statisztika: Kövesd nyomon az eladásaidat, amit az értékesítés után azonnal látni fogsz. Szűrhetsz az üzleteid szerint vagy az eladott termékek szerint, így láthatod, hogy melyik termékek azok, amik a legnépszerűbbek!

Várjuk a mintáidat, sikeres eladást kívánunk!

Az ILP POD platform még fejlesztés alatt áll. Az apró hiányosságok ellenére használható rendszert adunk. 

⭐ ⭐⭐⭐⭐

Csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb magyar print on demand közösséghez, ahol még több információt szerezhetsz a jövedelmező POD üzletekről. Folyamatosan támogatunk, így nem maradsz egyedül kérdéseiddel. 

>> CSATLAKOZÁS <<

Gyakori kérdések: minták jóváhagyása

1, Miért nem utasitottuk el vagy hagytuk még jóvà a mintádat?

Ha minden rendben van a mintáddal, akkor nem fog hetekig bent állni. A gond az lehet, hogy nincs kitöltve a név (pl. “Feltöltve” cím maradt bent) vagy nincs aktívra állítva a minta.

2, Miért utasítunk el mintát?

Legtöbbször ugyanaz a problema (belenagyítasz és pixeles vagy pixeles elemet tartalmaz) vagy óriási üres hely maradt a pici grafika mellett. De a lehetseges okok a feltöltés panelnél is és az elutasító levélben is benne vannak. Ellenőrizd a mintákat, mielőtt feltöltöd!

3, Mennyi idő amíg jóváhagyunk egy mintát?

Altalaban 3-5 MUNKANAP, de ez nem fix. Lehet kevesebb vagy több is, attól függ, mennyit kell manuálisan ellenőriznünk. Naponta 100-150 uj minta érkezik be, de igyekszünk. Ha tudod hogy közeleg egy ünnep, amire mindeképp szeretnéd, ha elérhető lenne a mintád, tervezz előre és töltsd fel időben. Ezt amúgy is megtennéd, ha már előre készülsz egy kampánnyal, ugye? ?

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0